Historische romans

De kracht van de liefde

15,00

‘De kracht van de liefde’ van Mary Schoon is een meeslepende familieroman van Mary Schoon, die laat zien dat alles durft als je volledig voor de liefde gaat.

Gard Donkers woont met zijn vader en twee broers in een plaggenhut op de hei. Als hij in de turf gaat werken, ontmoet hij de dochter van de grote vervener, Evelina. De gevoelens tussen de twee bloeien al snel op, maar voor Evelina is een andere toekomst uitgestippeld dan met Gard. Met de jaren komen hun werelden nog verder uit elkaar te liggen, maar door één gebeurtenis zijn ze volledig op elkaar aangewezen.

‘De kracht van de liefde’ van Mary Schoon is een aangrijpende historische familieroman over de liefde die alles overwint.

Onder de vlier

15,00

Wanneer Maartje uit Schoorl haar ouders vertelt dat ze ongewenst zwanger is, zijn ze razend. Maartje vertikt het om te zeggen wie de vader is. Wanneer de bevalling in zicht komt, wordt ze naar haar tante Willemijn gestuurd om daar te bevallen en de baby ter adoptie af te staan. Maar als Maartje eenmaal bevallen is van haar zoontje Thijs, is ze meteen verliefd op haar kindje. Ze sluipt ’s nachts het huis uit als haar tante slaapt en vlucht met Thijs. Samen proberen ze wat van het leven te maken, maar dat is nog niet zo makkelijk…

Beschikbaar vanaf 22 juni 2021

Haar verborgen geheim

15,00

Na het overlijden van zijn vrouw Marijtje blijft Rinus achter met twee dochters en een zoon. Wanneer de pastoor op bezoek komt, vertelt die hem dat er in Hoorn een weduwe woont met een zoon en een dochter. Rinus gaat erheen om kennis te maken. Hij heeft Marijtje tenslotte beloofd een goede stiefmoeder voor hun kinderen te zoeken.

Wanneer hij kennismaakt met de weduwe, Aagt, voelt hij zich niet tot haar aangetrokken. Hij trouwt desondanks met haar omdat de kinderen het goed met elkaar kunnen vinden. Rinus verhuist naar Hoorn en verkoopt snel de geit van zijn zoon omdat Aagt geen beesten op haar erf wil. En dat is nog maar het begin van de ellende waar Rinus het gezin in zijn onwetendheid in stort, want Aagt blijkt een stiefmoeder zoals uit de zwartste sprookjes.

Tussen liefde en leugens

15,00

Wanneer Julia in ‘Tussen liefde en leugens’ van Mary Schoon de nieuwe knecht het erf op ziet komen, weet ze meteen dat het foute boel is. Ze voelt zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken! Maar ze is getrouwd, en de knecht is hier om haar man Daan te helpen een nieuw paard te trainen. Mary Schoon laat in de streekroman ‘Tussen liefde en leugens’ zien hoe je in tweestrijd kunt komen te staan als je weliswaar niet ongelukkig bent in je huwelijk, maar door omstandigheden ook niet meer echt gelukkig.

Tilly Tod trilogie

15,00

Ze werd gevonden op de stoep van een weeshuis in Noord-Holland: Tilly Tod, de eigenwijze heldin van Mary Schoon. Dit vrijgevochten meisje laat zich door haar afkomst niet weerhouden van een mooie toekomst. Ze ontsnapt uit het weeshuis, vlucht naar een schip dat ze heeft zien liggen en reist daarmee naar een boerderij in de omgeving. Daar komt ze in dienst onder de nieuw aangenomen naam Suzan Brand. De trilogie “Tilly Tod’ van Mary Schoon gaat over de avonturen van Tilly/Suzan en hoe ze blijft bouwen aan haar eigen leven, volgens haar eigen regels.

Famke

15,00

Op de kermis in Bolsward is meer dan genoeg te beleven voor de jonge Famke, hoofdpersoon uit deze gelijknamige roman. Zeker als ze Douwe ontmoet die er werkt. De ene keer staat hij bij de luchtschommel, de volgende keer bij de schiettent. Ze spreken af elkaar zoveel mogelijk te zien. Maar als Famkes ouders erachter komen dat ze verkering heeft met een halve zigeuner verbieden ze elke omgang. Famke trekt zich daar echter niets van aan en reist, geholpen door Sjors haar buurman, stiekem Douwe achterna. Maar dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan…

Famke is een zijdelings vervolg op: De liefde achterna.

Belofte aan een moeder

15,00

Teun, Wout, Piet en Arie zijn alle vier vrijgezel als hun moeder komt te overlijden. Ze gaan gevieren de boerderij runnen en nee, daar hebben ze heus geen meid bij nodig. Tot er een paar maanden na de begrafenis een sollicitatiebrief op de mat valt: een meid dient zich aan. Ze mogen hun moeder dan wel een belofte hebben gedaan, de huidige staat van hun huis weegt zwaarder. Het is er een puinhoop, knap eten doen ze al tijden niet meer en schone kleren zijn een ongewone luxe geworden.

De meid, Trui, brengt daar al snel verandering in. En meer nog: er komen zelfs een douche en een wc in huis. Zo slecht is een meid nog niet! Wat kon hun moeder hier nou op tegen hebben?

De liefde achterna

15,00

Willem is een los arbeider. Op dit ogenblik werkt hij bij boer Versluis, maar het begint hem alweer te vervelen. Op een mooie augustusdag is hij het zat: hij wil weer de hort op! De boerin vraagt hem of hij voor honderd gulden een antieke trouwjurk naar Drenthe wil brengen, naar haar dochter die weggelopen is en daar met een schaapherder gaat trouwen. Willem neemt het aanbod aan. Het is het begin van een bizarre roadtrip met een bijzondere bestemming!

Bang Hart

15,00

Wiegert is op staande voet ontslagen. Nu moet de boerenarbeider op zoek naar ander werk. Dat valt niet mee, want niemand zit te wachten op een knecht met een grote mond. Hij kan alleen nog aan de slag bij boer Donkers, die in het dorp bekend staat als de ‘barre boer’. Wiegert vertelt zijn vrouw Verel over zijn nieuwe betrekking. Zij kent boer Donkers uit haar jeugd en weet dat hij geen lieverdje is, maar ze hebben geen keus. Al gauw ontdekt het gezin hoe bar deze boer in werkelijkheid is.

Zij van Keijzer

15,00

Wiegert is op staande voet ontslagen. Nu moet de boerenarbeider op zoek naar ander werk. Dat valt niet mee, want niemand zit te wachten op een knecht met een grote mond. Hij kan alleen nog aan de slag bij boer Donkers, die in het dorp bekend staat als de ‘barre boer’. Wiegert vertelt zijn vrouw Verel over zijn nieuwe betrekking. Zij kent boer Donkers uit haar jeugd en weet dat hij geen lieverdje is, maar ze hebben geen keus. Al gauw ontdekt het gezin hoe bar deze boer in werkelijkheid is.

Ik heet Suzan Brand

15,00

Als Suzan Brand haar jawoord heeft gegeven, is ze de vrouw van Guus Keijzer. Ze regelt de bedoening van hem en zijn broer Harm, als deze door zijn vrouw de deur wordt uitgezet, en is heimelijk verliefd op haar stoere man. Dan worden beide broers betrapt op stropen en voordat Suzan Guus kan zeggen dat ze zwanger is, moeten ze voor langere tijd naar de gevangenis. Samen met een knecht probeert ze het boerderijtje te runnen.
In haar hoofd zit nog een plan om dat wat van haar is terug te halen. Het wordt een hachelijk avontuur, maar Suzan zet door en neemt de gevolgen voor lief!

Een spetterend vervolg op Tilly Tod.

Vechten voor jezelf, vechten voor je toekomst.

Tilly Tod

15,00

Op een vrieskoude nacht in februari wordt Tilly in een aardappelkistje op de stoep van een weeshuis in Noord-Holland gezet. De volgende dag wordt ze gevonden. Ze is gewikkeld in een oud gordijn. Tussen dat gordijn en het naakte kindje zit een briefje. Ze heet Tilly, staat er op. Verder weet ze niets over haar afkomst. Wat Tilly wel weet is dat ze weg wil uit het weeshuis. Ze wordt er uitgebuit en heeft geen toekomstperspectief. Tijdens de begrafenis van de kleine Marieke, ziet ze verderop in de polder een boot liggen. Daar gaat ze heen. Een paar weken later doet de gelegenheid zich voor en vlucht ze. De eigenaar van het schip Gerbrand Brand, neemt haar onder haar hoede. Als Brand weer moet aanmonsteren op de grote vaart, wordt de grond in dit dorp Tilly te heet onder haar voeten. Met haar nieuwe naam Suzan Brand klopt ze aan bij een boerderij ver uit de buurt, waar de twee vrijgezellen broers, Harm en Guus, wel een meid kunnen gebruiken. Ondanks dat de mannen rouwdouwers, vechtersbazen en stropers zijn, voelt ze zich snel thuis. Maar kan ze ook blijven?